Spirituele en paranormale kernbegrippen:

Op deze pagina willen wij een aantal begrippen uitleggen, namelijk een medium, een paragnost, een kaartlegger en een waarzegger. Op deze pagina zullen wij ook de verschillen tussen deze begrippen uitleggen.
 

Wat is een medium?

Een medium is een tussenpersoon tussen de spirituele wereld en de fysieke wereld. Een medium beschikt over één of meerdere paranormale gaven, waardoor zielen of geesten van overledenen via hem of haar met personen op aarde kunnen communiceren. Een medium stemt zich af op jouw persoonlijke frequentie en op de frequentie van de energetische wereld. Als het medium zich op de juiste frequenties bevindt, zet de hij of zij de binnengekregen energie om in een boodschap die specifiek voor jou bedoeld is. Een medium ontvangt de boodschappen tijdens een chatreading. Bij Mediumchat hebben wij mediums die klaar staan om je te helpen met je vragen.
 

Wat is een paragnost?

Een medium maakt zowel contact met overleden dierbaren als het lezen van energie van levende personen. Een paragnost kan alleen de energie lezen van de levenden. Dit kan zijn met een hulpmiddel (het werken met bijvoorbeeld een sieraad of foto) of zonder een hulpmiddel. Een paragnost wordt ook wel een helderwetende genoemd. Hij of zij beschikt over intuïtief vermogen om buitenzintuigelijke informatie te krijgen. Een medium kan dus hetzelfde als een paragnost, alleen een paragnost kan geen contact leggen met het hiernamaals.
 

Wat is een waarzegger?

Een waarzegger probeert om bepaalde vragen en/of situaties inzichtelijker te maken. Een waarzegger wordt tegenwoordig ook wel een paragnost genoemd. Echter het verschil tussen een waarzegger en een paragnost is, dat een waarzegger met attributen werkt en een paragnost met het brein. Binnen de waarzeggerij speelt astrologie en numerologie een belangrijke rol. Er worden verschillende soorten attributen gebruikt zoals tarotkaarten, edelstenen, pendels, koffiedik en de glazen bol om het waarzeggen mogelijk te maken. Sommige waarzeggers gebruiken geen instrumenten en kunnen de toekomst zien door zich te focussen op de vrager.
 

Wat is een kaartlegger?

Een kaartlegger is een persoon die met behulp van kaarten antwoord krijgt op kwesties die iemand alleen niet kan oplossen. Kaarten geven vaak een goede richtlijn voor een mogelijke oplossing. Consulenten kunnen gebruik maken van verschillende soorten kaarten als: tarotkaarten, engelenkaarten of zigeunerkaarten. Ze kunnen je een duwtje in de juiste richting geven als je het nodig hebt.
 

Wat is een helderziende ?

Een helderziend persoon is iemand die de toekomst kan voorspelen of de aura’s van geesten kan lezen. Iemand die helderziend is, beschikt over een paranormaal zintuig. Helderzienden vallen onder de  groep paragnosten echter niet iedere paragnost hoeft per se een helderziende te zijn. Helderzienden zijn in staat om beelden waar te nemen die met de normale zintuigen niet zichtbaar zijn. De waarneming van helderzienden gebeurt met het zogenaamde derde oog.